Rudi Spa: kaseko ambassadeur in hart en nieren

Rudi Spa: kaseko ambassadeur in hart en nieren

Rudi Spa (1952) is bandleider en oprichter van de dans en show muziekformatie Orchestra Alafa in Paramaribo, Suriname. Rudi Spa zet zich als kaseko ambassadeur in om het Surinaams cultureel erfgoed te behouden. Hij houdt onder andere lezingen over de kaseko muziek en de rol van de kaseko muziek in het leven van de Afro-Surinamers.

Spa is voorzitter en lid van het Gemengd Vocaal Ensemble Troki en Directeur van het Claudetta Toney Multifunctioneel Centrum te Poelepantje in Zorg en Hoop. Zijn favoriete instrument is de schuiftrombone en hij heeft binnenlandse en enkele buitenlandse artiesten begeleid. Hij speelt ook vast in het orkest onder leiding van Walther Muringen tijdens het evenement A Poku Tori fy Iko II. A Poku Tori fu Iko II is een ode aan de populaire zanger Lieve Hugo, The King of Kaseko. De organisatie ligt in handen van Rosita Leeflang.

Enkele muziekgroepen zijn:

  • Dynamic Stars
  • Super Dynamic Stars
  • Kaseko Masters (gast)
  • Conjunto Latinos (gast)
  • Real Gano uit Klaaskreek (gast)
  • Salsa muziekgroep SoSu
  • Eddy Snijders Orkest
  • Orchestra Alafa
Rudi Spa: laatste optreden Super Dynamic Stars
Rudi Spa: laatste optreden Super Dynamic Stars in Paramaribo, Suriname in mei 1994

Rudi Spa: Orchestra Alafa
Tori Oso: eerste optreden van Orchestra Alafa onder leiding van Rudi Spa

Memre Kaseko Award 2019

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme heeft Rudi Spa op 31 januari gehuldigd in verband met zijn verdienste in de kaseko muziek in Suriname. Dat gebeurde op voordracht van Rosita Leeflang CEO van Roseternal Media.

Rudi Spa ontvangt zijn Memre Kaseko Award 2019 van Minister Stephen Tsang
Rudi Spa ontvangt zijn Memre Kaseko Award 2019 van Minister Stephen Tsang

Kaseko muziek als onderdeel van het Surinaamse cultureel erfgoed. Kijk en luister naar een nummer van Orchestra Alafa onder leiding van Rudi Spa.

Rosita Leeflang heeft een blog geschreven over de uitreiking van de Memre Kaseko Awards 2019 aan Rudi Spa en John Jones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *