PORTFOLIO

Portfolio John Hawker

2008: Interview Rasonic Televisie

In februari heeft de journalist Ashley Lieveld mij geïnterviewd over het ontstaansgeschiedenis en ambities van de website https://nickerieplaza.nl. Ik heb een interview gehad met Robby Felter, de drummer van de muziekformatie The Micro Beats.

2010: Webmaster https://nickerieplaza.nl

In 2005 heb ik de Cursus Webdesign gevolgd. In mei 2010 website gebouwd. Muziekgeschiedenis Nickeriaanse artiesten. Nu interviews met artiesten, cultuurambassadeurs. Webmaster John Hawker

Opleiding NIMA Communicatie A, Leidse Onderwijs Instelling

2011: Digitaliseren cultuurarchieven Nickerie

In maart 2011 heb ik het fotoarchief van het Directoraat Cultuur in gedigitaliseerd. Het fotoarchief dreigde verloren te gaan. Geen albums om foto’s in te plaatsen. DVD met meer dan 600 foto’s overhandigd aan Directeur Cultuur Stanley Sidoel. Interview met Just Vrede van Rasonic Televisie over uitbreiding van de ambities van de website https://nickerieplaza.nl

2013: Fotoreportage Bigi Spikri

Fotoreportage 1 juli 2013 in verband met viering 130 jaar Afschaffing Slavernij in Suriname. Ontbijt Leidse Plein, wandeltocht in klederdracht van Leidse Plein naar Vondelpark in Amsterdam. Optreden van artiesten, lekker eten, muziek en oude bekenden ontmoeten.

Opleiding Junior Communicatieadviseur Van der Hilst Communicatie

2014: Communicatieadviseur van Henk Boldewijn gemeenteraadsverkiezing Amsterdam

Volgen van Henk Boldewijn tijdens de PVDA Campagne voor de Gemeenteraadsverkiezing van maart 2014. Foto’s maken en onderhouden van zijn Facebook pagina. Feedback geven over verbeterpunten tijdens de campagne. Interview Rudi Spa over zijn ambities als muzikant en cultureel ambassadeur. Communicatie verzorgen van politieke organisatie NPS Nederland.

2015: Klaaskreek Scholenproject Suriname

Links op de foto Henk van Vliet, rechts op de foto John Hawker

In 2013 dorp Klaaskreek bezocht met Rudi en Ellen Spa op weg naar vakantieoord Overbridge River Ressort in Midden Suriname. Rondleiding en fotoreportage in het dorp. Dankbaarheid tonen. In januari en november 2015 doos met schoolspullen voor de basisschool in Klaaskreek. Daarna 2016, 2017 en 2019. Team Klaaskreek Scholenproject Suriname. Rudi en Ellen Spa, Mr. Ruth Wijdenbosch, Sherron Timmers. Actualiteitenprogramma In The Spotlight STVS. Presentator afsluitingsvergadering politieke organisatie V7, NPS Vrouwen, in Amsterdam. Fotoreportage Reunie Nickerianen.

2016: Interviews met Surinaamse artiesten

Contentcreatie voor de website https://nickerieplaza.nl en vastleggen muziekgeschiedenis van Nickeriaanse artiesten. Jerome Beckles, Cyrill Jiboth, John Boldewijn, James Esseboom, Henry Dors, Kenneth Hawker. Fotoreportage Reünie Nickerianen.

2017: Interview in DreamzNews, redacteur Soenita Soebedar

Interview verschenen in glossy-magazine DreamzNews november 2017, 42 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van Suriname. Interview met Ronald Paal, oprichter van Bardancing Satisfaction in Paramaribo. Krantenartikel Dagblad Suriname naar aanleiding van bezoek aan Klaaskreek. Dankbrief schoolhoofd Daniel IJveraarschool te Klaaskreek.

2018: Wordpress website

Website overgezet van WebSite X 5 Evolution 11 naar WordPress.

2019: Training SEO & Copywriting, SRM Communicatie

Brainstrorm bouwen website: zoekwoordenonderzoek, concurrentieonderzoek, technisch ontwerp, pagina’s optimaliseren of realisatie bestaande content, website optimalisatie, linkbuilding en management.

2019: Cursus Webdesign, NHA Opleidingen

Bouwen van een website, refreshment course, toepassen van JavaScript & jQuery.