KLAASKREEK

Leerlingen van de school

Blije gezichten van dankbare scholieren

Paramaribo – Op 30 november 2017 heeft John Hawker uit Almere (Nederland) de leerlingen van de Daniel Yveraarschool te Klaaskreek wederom in het zonnetje gezet. Het is voor hem intussen een traditie geworden om jaarlijks een doos met schriften, pennen en potloden mee te nemen voor de leerlingen.

Hawker: “Het zaadje voor dit mooie initiatief werd gelegd in 2013 tijdens mijn vakantie in Suriname. Op weg naar een vakantieoord kwam ik samen met mijn vrienden Rudi en Ellen Spa terecht in het dorp Klaaskreek, dat ik toen voor het eerst zag. Omdat wij onder meer een rondleiding kregen in het dorp, de lokale muziekstudio mochten bezoeken en op de lokale lagere school enkele foto’s mochten maken wilde ik, terug in Nederland, uit dankbaarheid iets terug doen voor deze lieve schoolkinderen. Zo ontstond het idee om jaarlijks een doos met schoolspullen voor de leerlingen van deze school te sturen. Aanvankelijk voor een door mij geadopteerde klas, maar het jaar daarop werd het voor alle leerlingen van de school.

Voor het schoolhoofd mevrouw Wachter voorzien deze schoolspullen duidelijk in een behoefte aan schoolbenodigdheden voor de schoolkinderen. Bij mijn volgend bezoek aan de school zal zij een delegatie van het dorp uitnodigen om de overhandiging van de schoolpakketten mee te maken. En uit dankbaarheid voor mijn geste mocht ik namens de school een bedankbrief in ontvangst nemen.

In Suriname staat een team mij bij dat bestaat uit Rudi en Ellen Spa (logistiek en organisatie), Mr. Ruth Wijdenbosch (voorlezen voor de leerlingen uit een klas), Sherron Timmers en Aarti Bhoera (foto en video).

In februari 2018 start ik weer met de voorbereidingen om de schoolspullen te kopen. In 2018 zal ik -nanga Gado wani- begin november weer in Suriname zijn om de spullen af te geven in Klaaskreek. Het geeft mij een goed gevoel iets te kunnen betekenen in de vorming van deze schoolkinderen tot goede burgers van ons land.
Mijn droom is dat nog meer Surinamers in Nederland (een paar doen dat al) ook ergens in Suriname een klas of een school gaan adopteren om zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van schoolkinderen in heel Suriname.

“Dat is echt mijn droom voor Suriname, want kinderen hebben de toekomst. En het voelt goed om daaraan een bijdrage te mogen leveren.”